mandag 17. januar 2011

Supergod Smoothie med gulrot, appelsin og ingefær

Selv om det er vinter, kan man godt drikke smoothie! Denne er visst en av de beste jeg har funnet på, så jeg tenkte jeg kunne dele den med dere.

Oppskriften gir ca 1 liter veldig god og veldig sunn smoothie.

Ingredienser:

3 dl appelsinjuice
10 isbiter

1 appelsin
1 gulrot
2 bananer
1-2 dl frossen skogsbærblanding (bringebær, bjørnebær, blåbær, rips, solbær)
1/2 ts revet fersk ingefær
1 ts honning
3 ss yoghurt

Skrell appelsin, banan og gulrot, og kutt i passelig store biter. Knus isbiter sammen med appelsinjuice i blenderen. Tilsett resten av ingrediensene og kjør mikseren til en jevn glatt blanding. Smoothiesen fordeles i gjennomsiktige glass så den fine fargen synes, og kan f.eks. pyntes med noen blader sitronmelisse eller mynte.
Stikk i sugerør eller skje, smil og servér!

tirsdag 11. januar 2011

Snøkrystaller ved elva


Nede ved Nidelven er lufta så fuktig at den legger seg som iskrystaller i flak på toppen av snøen og utenpå gjerdestolper. Dersom du tar på krystallene lager de en forsiktig rislelyd mens de raser sammen. Er det ikke vakkert?


torsdag 16. desember 2010

Den glade adventstid

For å oppmuntre min kjære i studieinnspurten før jul, og for å gjøre det litt koselig i stua for meg selv har jeg laget en adventskalender. Veldig enkelt og veldig stemningsskapende. Jeg kjøpte 24 små treklyper, farget en bomullshyssing med te og skrev tallene 1 - 24 på små lapper av gråpapir som jeg limte på klypene. Deretter pakket jeg inn kalendergavene i papir i rødt og brunt (i år er jula gammeldags rød og brun for meg). Hyssingen hang jeg opp over åpningen mellom kjøkkenet og stua, og så klemte jeg fast alle klypene med pakker på snora. Dermed har vi noe å glede oss til hver dag. Siden mange (jeg kan ikke røpe hvor mange) av gavene inneholder julepynt vi kan ha på treet vårt, kan pynten bare fortsette å henge på snora etter at den er pakket opp, til vi får juletreet i hus.

mandag 13. desember 2010

Endelig skal dei takast!

Jeg har gledet meg og ventet spent siden september. Nå er tiden kommet, nå skal likøren tas!

Jeg lærte å lage likør i fjor, av en søt venninne med lidenskap for mat og gode smaker. Da lagde vi likør av Eikeplommer fra plommehagen hennes i Mjøndalen. Den var fantastisk god!

I år har jeg utvidet reportoaret, og har satt hele 4 forskjellige likører. En plommelikør (denne gangen med trønderske plommer), en eplelikør (fra egen hage), en appelsinlikør og en bringebærlikør.

Noe av det jeg liker så godt med likør er at det tar tid å lage. Dette er ikke noe enkel hurtigmat, og det finnes ingen snarveier. Den må bare få stå i fred og godgjøre seg, mens vi går og venter og lurer på om smakstilsetningene ble suksess, eller om vi må prøve noe annet neste gang.

I kveld skal likørene siles og tappes på flasker, og bli til hyggelige julehilsener til kjente og kjære, samt eksklusive dråper vi selv kan by på. Jeg gleder meg veldig til å smake!

torsdag 9. september 2010

Flyttet til Bartebyen

Da har vi altså flyttet til Trondheim, Bartebyen, som noen liker å kalle det. Vi kom oss velberget oppover fra Oslo, og fikk med (nesten) alt av møbler og jordiske eiendeler i flyttebilen på 20m3. Den nye leiligheten her i Trondheim er større og lysere enn leiligheten vi forlot i Oslo, og har over dobbelt så mange vinduer (fra flere kanter!). I tillegg har vi også fått et ekstra rom, et arbeidsrom til BertaSofie, så nå slipper jeg å rote utover hele stua hver gang jeg jobber. På toppen av det hele skinner sola, og gradestokken er oppe i 20 grader, enda vi alt er flere dager inn i høstmåneden september. Som du skjønner, lover alt godt for kreative og glade dager fremover, i vår nye hjemby: Trondheim.

torsdag 29. juli 2010

BertaSofie.no


Etter å ha jobbet lenge og oppstykket, gjennom oppturer og nedturer, har jeg endelig fått lagt ut nettsiden min. Den skal være en type online portfolio som kan vise fram prosjekter jeg har gjort, både til kunder, venner og samarbeidspartnere. Sjekk den ut på www.bertasofie.no. Og legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad! :)