lørdag 22. mars 2014

Seminar for Trøndelag Sangerforum

Kaja Løvdal snakker om hvordan man oppnår selvtillit på scenen.

Idag sto seminar i konsertdesign og musikkformidling på programmet. Trøndelag Sangerforum hadde invitert meg til holde foredrag og demonstrasjon for medlemmene deres i forbindelse med årsmøtet sitt. Men også andre deltagere var velkommen. 

Mannskoret Oss
Med meg på scena hadde jeg mannskoret OSS, som synger barbershop-sanger. Sammen demonstrere vi hvordan man kan bruke enkle sceneteknikker for å engasjere publikum. 


Før vi kom skikkelig i gang var det greit å varme opp. En kjent aktivitet, kanskje, for de fleste sangere, fordi en varm og fleksibel kropp gir bedre klang i stemmen. 


Det ikke så mange tenker på er at oppvarming også er bra for holdninga på scenen. En løs og ledig kropp formidler musikken bedre. 


Ettersom vi la til noen enkle sceneteknikker på fermførelsen til Oss, kommenterte deltagerne på seminaret at musikken åpnet seg opp, og de forskjellige stemmene hørtes bedre. Tilhørerne ble heller ikke lei av å høre sangen Jeannine om og om igjen. 


Deltagerne på seminaret fikk en smakebit på hvordan det er å jobbe med en konsertdesigner – hvordan jeg veileder og instruerer grupper i musikkformidling. Det er ikke så skummelt som mange tror! Det blir mye latter i løpet av slike arbeidsøkter!

Takk til Oss og takk til Trøndelag Sangerforum som inviterte og fasiliterte seminaret på en glimrende måte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar! :)