torsdag 31. oktober 2013

Analyze this


Jeg og visesanger Maja Svisdahl gjennomgår videoopptak fra hennes forrige konsert, for å se på hva av den visuelle formidlingen som fungerer og hva som kan gjøres bedre. Å analysere videoopptak kan være et nyttig redskap når man jobber med formidling, bare man vet hva man skal se etter, og så lenge man ikke henger seg opp i unødvendige detaljer.



tirsdag 29. oktober 2013

Planleggingsmøte


Kvelden bringer planlegging av helgas fotoshoot på kaféen Tulla Fischer, i hjertet av Trondheim (eller midtbyen som de sier her). Location og fotograf gjenstår å finne, men mye kan skje på kort tid...

torsdag 24. oktober 2013

Jazzfest Ung-Fokus: Formidling med BertaSofie konsertdesign

Kaja Løvdal fra BertaSofie konsertdesign forteller om kroppspråk og musikk. (Foto: Leiv Aspén, Tempo)

I helga var det Jazzfest Ung i Trondheim, med mange gode konserter, og noen få foredrag, blant annet et miniseminar der jeg fortalte om hvordan jeg jobber med musikere og band for å hjelpe dem til å bruke kroppspråket for å formidle musikken og kommunisere med publikum. 

Dette er informasjonen som sto på flyeren for foredraget: 
"Konsertopplevelser handler om mer enn den musikalske prestasjonen alene. Hvordan musikerne formidler musikken fysisk og visuelt, hvordan de framstår som personer og skaper kontakt med publikum, er viktige elementer i opplevelsen publikum tar med seg hjem. Konsertdesigner Kaja Løvdal forteller og demonstrerer hvordan formidling kan øves på, og hvordan du bruker kroppsspråk, ansiktsutrykk og blikk for å fenge og engasjere publikum. Trygghet og utstråling på scenen kan læres!"

Sigmund Rygh Seljebø Trio på Fokus: BertaSofie

Jeg er jo glad i å være konkret, så i tillegg til å fortelle om hvordan jeg jobber, hadde jeg med meg jazztrioen Sigmund Seljebø trio for å demonstrere hvordan en øvingssession med meg faktisk ser ut. Tusen takk til Sigmund Rygh Seljebø, Erik Grønnesby og Elvin Venæs for at de stilte opp! :) 

Det lille publikummet var positive og interesserte, og stilte gode spørsmål. Det fungerte bra å kombinere snakking med demonstrasjon, så dette frister til gjentagelse! :)


fredag 18. oktober 2013

Oljefat til Dumdum vs Jazz-konsert


Idag har jeg vært nede på havna i Trondheim, på Norsk Gjenvinning, og hentet med noen oljefat som skal brukes som scenedekor på NTNU Jazz-ensemble + Kristoffer Lo vs DumDum Boys-konsert i kveld. Jeg fikk god hjelp av en hyggelig og muskuløs mann, og fikk låne en sprek bil av noen gode venner. Litt skramling og skitt på fingrene, men tror det blir kult.

NTNU Jazz Ensemble spiller nye arrangementer av DumDum Boys sine kjente hits. Jeg har hørt konserten to ganger før, og gleder meg til å se den igjen. Nå braker det straks løs på Dokkhuset!

torsdag 17. oktober 2013

Fokus: Formidling


På lørdag skal jeg holde et miniforedrag om visuell formidling av musikk, og gjøre en live formidlings-veiledning av jazztrioen Sigmund Rygh Seljebø Trio foran publikum. Det blir første gang jeg gjør en slik offentlig presentasjon og instruksjon, det blir som en masterclass, – jeg både gleder meg og er litt spent på hvordan det vil gå. Jazzfest Ung står som arrangør, og det er åpent og gratis for alle. Så hjertelig velkommen den som vil! :) 

Tid: kl 1300 lørdag 19. okt
Sted: Scenerommet i 2. etg på 4Sound Trondheim, Fjordgata 1 (inngang fra Brattørveita)
Arrangør: Jazzfest Ung





torsdag 10. oktober 2013

Inspirerende fasader i Portugal


Hadde nylig en sein sommerferie i Lisboa i Portugal (fantastisk sted, jeg vil tilbake!). Der ble jeg veldig fascinert av alle de forskjellige fasadeutsmykningen som fantes. Har aldri tatt så mange bilder før, av bare husvegger.


Her er et bittelite utvalg av ALLE de flerfoldige variasjonene av fliser (azulejos) og annet som prydet veggene i gatebildet. Inspirerende!





Håper du liker det også!